Break
JESENNÉ WORKSHOPY VEGÁNSKEHO VARENIA
pre vysoké školy
Break
Break
Naučte sa vďaka Zelenej jedálni variť zdravo, chutne a ekologicky!
Break
Break
v spolupráci s
Slider

V spolupráci so spoločnosťou Bidfood Slovakia, s. r. o. sme pre vás v Zelenej jedálni pripravili nové interaktívne workshopy vegánskeho varenia, v ktorých sa zameriame na varenie zo sezónnych surovín. 

Prichádza nám postupne jeseň – teplota vonku sa ochladzuje, viac prší, opadáva lístie, dozrieva úroda. Človek sa potrebuje prirodzene pripraviť na prichádzajúci chlad. Obzvlášť vhodné je teda konzumovať potraviny, ako cesnak, cibuľa, pór, kapusta, kaleráb, ktoré nám zároveň pomôžu brániť sa voči vplyvom jesenného počasia. Dozrievajú tekvice, zemiaky, koreňová zelenina, strukoviny. Pomôžeme vám pripraviť sa vo vašej vysokoškolskej kuchyni na jeseň a začiatok ďalšieho školského roka.

Jedlá, ktoré si spolu navaríme, môžeme pokojne nazvať zdravé jedlá a viete nimi uspokojiť veľkú skupinu zákazníkov, ktorí:

  • majú laktózovú intoleranciu
  • majú alergiu na vajcia
  • majú ľahšiu formu celiakie (keďže veľa jedál je prirodzene bezlepkových)
  • sa chcú stravovať zdravo

… a práve kvôli tomu sa prídu najesť PRÁVE k vám.

Čo budeme na workshope variť?

  1. Polievka zemiaková biela na kyslo, s pepitkami
  2. Pečená „miska“ s marinovaným tofu
  3. Stir fry s hlávkovou kapustou a zeleným hráškom (s celozrnnou ryžou)
  4. „Rajma masala“ (červená fazuľa v paradajkovej omáčke)
  5. „Fregula Sarda“ s červenou repou a šošovicou (sardínska cestovina na slovenský spôsob)

Pre koho je workshop určený?

Workshop je určený pre 2 – 4 zamestnancov vašej vysokoškolskej kuchyne. Ideálne, ak by prišla vedúca jedálne/vedúci jedálne, šéfkuchár, resp. smenoví kuchári a kuchári, ktorí budú tieto jedlá neskôr pripravovať pre vašich stravníkov. Jednoducho, aby všetci dôležití mali prehľad o tom Čo? Koľko? A za koľko?

Stir fry s hlavnkovou kapustou, hraskom a tofu
Aloo gobi mattar

Kedy a kde sa workshop uskutoční?

Kedy:

Pondelok 20.9.2021

Pondelok 27.9.2021

Čas:

14:00 – 16:30 resp. 17:00

10:00 – 12:30 resp. 13:00

Kde:

Gastroštúdio Bidfood Slovakia s. r. o.

Ku Magašu 1
Prešov – Haniska

Gastroštúdio Bidfood Slovakia s. r. o.

Trenčianska 2244/49
Nové Mesto nad Váhom

Aká je kapacita workshopu?

Kapacita na každý workshop je obmedzená na 20 účastníkov, preto si včas rezervujte svoje miesto.

Ako sa na workshop dostanete?

Spoločnosť Bidfood vám rada zabezpečí dopravu na workshop aj naspäť. Po prihlásení na workshop vás bude kontaktovať zamestnanec spoločnosti Bidfood a dohodne s vami detaily odvozu.

Ako dlho bude workshop trvať?

Podľa našej spoločnej šikovnosti, no odhadujeme to na asi 2,5 – 3hIde o interaktívny workshop, kde budú všetci účastníci variť (podľa kapacity) samostatne, alebo vo dvojiciach.

Aká je cena za workshop?

Workshop je realizovaný vďaka podpore spoločnosti Bidfood a v rámci projektu Zelená jedáleň je pre účastníkov bezplatný = 0 EUR.

Ako sa môžete na workshop prihlásiť?

Fregula Sarda s cviklou
stir fry s hlavkovou kapustou

Čo je zahrnuté vo workshope?

  • Všetky potrebné potraviny, ktorých dodanie  zabezpečí spoločnosť Bidfood Slovakia, s. r. o.
  • Vytlačená kuchárska brožúra s 5 jedlami, ktoré navaríte na workshope + ďalších 5 sezónnych rastlinných receptov. Recepty sú zostavené na 10 porcií, pre jednoduchú kalkuláciu
  • Účasť pre 2 – 4 vašich zamestnancov
  • Osvedčenie o účasti na workshope pre každého účastníka kurzu
  • Telefonické, resp. mailové konzultácie ohľadom vegánskeho varenia, aj počas školského roka
  • Promo na Facebooku a Instagrame Zelenej jedálne
  • Fotky z workshopu uverejnené  v sekcii Fotogaléria
  • Všetky doposiať publikované kuchárske brožúry Zelenej jedálne 
  • Doprava na workshop
  • Organizačné, technické a personálne zabezpečenie workshopu

Jedla uvaríte naozaj dosť, preto si prineste so sebou prenosné nádoby na jedlo, aby ste sa mohli aj doma pochváliť, čo nové ste v kuchyni vykúzlili. Po absolvovaní tohto kurzu získa každý zamestnanec „Osvedčenie o absolvovaní workshopu vegánskeho varenia“ – vydané Zelenou jedálňou.

Kto Vás bude workshopom sprevádzať?

JD

Ján Duda, šéfkuchár spoločnosti Bidfood Slovakia. Predtým pracoval ako Executive Chef vo Facility System Hub Restaurant v Trenčíne. Je prezidentom Euro-Toques Slovensko, a členom World Master Chef SocietyAregala Slovensko – kuchári bez hraníc. Poznať ho môžete aj z televíznej obrazovky. Pravidelne kulinársky inšpiruje divákov Dámskeho klubu vysielanom na STV1. Za najlepšieho šéfkuchára vo svojom živote (aj keď bez ocenení), považuje svoju starú mamu a svoju mamu. Taktiež pokladá za dôležité udržať slovenské gastronomické bohatstvo a odovzdávať ho ďalej mladším.

Lucy4

Lucy Trefná, ktorá má viac ako desaťročné skúsenosti so zdravým vegánskym jedlom. Lucy mala vždy rada dobré jedlo, ale vášeň k vareniu objavila v sebe až po prechode na vegánsku stravu. V jedle rada experimentuje a často kombinuje aj nezvyčajné chute. Inšpiráciu čerpá v zahraničných kuchárskych knihách či blogoch, keďže  miluje indickú a thajskú kuchyňu. Má dve malé deti a tak veľký dôraz kladie aj na to, aby ich strava bola nielen vegánska ale hlavne zdravá a vyvážená.

Tieto workshopy môžeme zorganizovať vďaka spoločnosti Bidfood Slovakia, s. r. o.

Spoločnosť Bidfood Slovakia, s. r. o. je už 25 rokov lídrom na slovenskom trhu v oblasti gastronómie. Svojim zákazníkom prináša široký výber potravinového aj doplnkového sortimentu. Poskytuje vynikajúce služby a tovar dovezie priamo do vašej prevádzky.