Nevajíčková nátierka

Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou a tofu oškvarkami je jednoduché jedlo, no sýte a plné chuti. Výživovú hodnotu zvýšime použitím chlebovej múky (namiesto bežnej bielej), alebo môžeme požiť aj polovicu celozrnnej múky a polovicu chlebovej. Vegánske halušky obsahujú namiesto vajca…
Kurkuma je rastlina pôvodom z juhovýchodnej Ázie. Jej koreň sa využíva na rôzne účely, predovšetkým na použitie v kuchyni. Obsahuje látku kurkumín, ktorá má mnoho benefitov – je protizápalová, má vysoký obsah antioxidantov a zmierňuje kardiovaskulárne ochorenia. Obsah kurkumínu v…
Vietnamská kuchyňa je známa aromatickými jedlami. Aj toto tofu vám prevonia celý dom. Pôvodne sa vo Vietname označuje toto jedlo ako „Dau Sot Ca Chua“, čo v preklade znamená tofu v paradajkovej omáčke. Bežne sa tofu vypraží v oleji, no my…
Tento recept je od Maktarinky na čínsky ladené jedlo. Samozrejme, so surovinami bežne dostupnými na Slovensku. Aj keď ide o zahraničnú kuchyňu, nemusí vás to odradiť. Recept je rýchly a jednoduchý na prípravu. Stačí len orestovať nakrájané suroviny, zaliať zeleninovým vývarom s kukuričným…
Ak neviete čo priniesť na párty, tento recept je vhodný na ohúrenie vegánov aj nevegánov. Jednoduché mrkvové cesto a lahodná plnka z tofu tvarohu je super kombinácia. Do cesta nie je vďaka sladkosti mrkvy potrebné pridávať žiaden cukor. Chce to…
Tarhoňa je popri ryži a zemiakoch trocha zabudnutá príloha, čo je škoda, pretože má jedinečnú štruktúru a výborne sa hodí k omáčkam, tofu a zelenine od výmyslu sveta. Vyskúšajte toto lacné a sýte jedlo z hrášku, tofu a rastlinnej smotany,…
Ak bryndzová nátierka patrila aj k vášmu detstvu a chcete si pochutiť na vegánskej verzii, potrebujete iba zopár bežných ingrediencií a 3 minúty času. Celý úspech stojí na bielom tofu ku ktorému pridávame horčicu pre kyslosť, vegánske maslo pre dosiahnutie…
„Žívánska“ je klasické slovenské, alebo ešte uhorské jedlo, ktoré zvykne obsahovať zemiaky a množstvo mäsa. V alobale zabalené suroviny sa pečú v rúre, alebo priamo v pahrebe. Recept od Maktarinky vo vegánskej verzii je však oveľa zdravší. Nemusíte ho, v rámci…
Mimoriadne jednoduché jedlo na prípravu. Stačí len ošúpať zeleninu a upiecť. No dobre, treba to ešte ochutiť. Keďže ide o pečené jedlo a nie mixované, alebo varené vo vode, chuť zostane v každej zelenine. A potom, pri jední, cítite lahodnú…