Hlavná surovina Šošovica

Fregula Sarda (Sardínska tarhoňa)

Fregula je sardínska cestovina v tvare guľôčok, ktoré sú predpražené a varia sa v dostatočnom množstve vody, ako bežné cestoviny. Je dostupná v troch veľkostiach, od malých guľôčok až po veľkosť hrachu. Fregula Sarda je typické sardínske jedlo, ktoré sa…

Šošovicový prívarok

Všetci si pamätáme šošovicový prívarok z detstva, kedy nám ho mamy pripravovali každá jedna inak. Je to jedno z tých jedál, ktoré Vás zahreje a zasýti v chladné dni a je hotové za krátky čas. S údeným tofu vytvorí dokonalú…

Marocká šošovica

Červená šošovica je druhom šošovice, ktorá sa vopred nemusí namáčať a uvaríte ju za 15 minút. Tento druh šošovice má jemnú chuť, obsahuje dôležité minerály a vitamíny a taktiež je bohatá na vlákninu, ktorá prospieva črevnej mikroflóre. Vyskúšajte si spraviť…

Krupoto s hubami a červenou šošovicou

jacmenne krupy, huby, sosovica, tofu, veganske jedlo

Tradičné hubové krupoto dostalo extra dávku železa a vápnika vďaka červenej šošovici a tofu. Jačmenné krúpy vám možno pripomínajú polievky zo základnej školy, ktoré sme veľmi neobľubovali, no toto je úplná iná úroveň veľmi chutného jedla. Je v ňom cítiť…

Šošovicový prívarok s rastlinným párkom

veganske jedlo, sosovicovy privarok, rastlinne parky, rukola

Netradično-tradičný videorecept na ŠOŠOVICOVÝ prívarok s TOFU párkom. Hoci si šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o. rád zavtipkuje, že : „Čierna šošovica sa varí asi tak 3,5h a týždeň predtým ju treba namočiť, namáčať ju netreba vôbec a varí…

Cícerovo-šošovicové kari so špenátom

cícerovo šošovicové kari so špenátom, orieškami a ryžou, vegánsky obed v bufete V2 na Ekonomickej univerzite v Bratislave

Recept zostavila p.Horváthová, vedúca jedálne na Ekonomickej univerzite. Táto škola je zapojená do projektu Zelená jedáleň. Suroviny na 10 porcií Kari 0,20  kg Cibuľa Cesnak (podľa chuti) 1 ks Zázvor čerstvý (podľa chuti) 1,2 kg Paradajky 0,10 l Olej 0,01 kg…

Zeleninový vývar s pepitkami

vegánske jedlo, polievka, zelenina, pepitky

Tento recept je rýchly a jednoduchý, plný zeleniny a doplnený o pepitky. Keďže nepoužívame žiadne polievkové dochucovalo, v polievke vyniknú všetky chute jednotlivej zeleniny. Želáme vám dobrú chuť! Recept zostavil šéfkuchár Ján Duda z Bidfood Slovakia, s.r.o. Suroviny na 10…