
Paprikáš je jedlo maďarského pôvodu. Síce sa na Slovensku zvykne robiť z mäsa, no v poslednej dobe začali vznikať aj rôzne rastlinné obmeny. Najznámejšia je asi s cícerom, ale šampiňónový paprikáš je už tiež pomerne známy. Oproti gulášu je paprikáš…

Klasická slovenská polievka v zdravom šate. Cícer dodá polievke nielen sýtosť, ale ju aj zahustí. A keďže polievka nie je zahustená žiadnou múkou, je vhodná aj pri bezlepkovej diéte. Recept pochádza od koordinátorky Zelenej jedálne, Lucy Trefnej a nájdete ho…

Domáci falafel v pita chlebe Premýšľali ste niekedy nad tým, aké jednoduché jedlo je DOMÁCI FALAFEL ? V podstate sa jedná o fašírku zo sušeného cíceru. Cícer je potrebné na noc namočiť, ráno zmiešať len s pár ďalšími ingredienciami a…

Recept zostavila p.Horváthová, vedúca jedálne na Ekonomickej univerzite. Táto škola je zapojená do projektu Zelená jedáleň. Suroviny na 10 porcií Kari 0,20 kg Cibuľa Cesnak (podľa chuti) 1 ks Zázvor čerstvý (podľa chuti) 1,2 kg Paradajky 0,10 l Olej 0,01 kg…

Šéfkuchár Ján Duda nám v tomto video recepte ukáže, ako najlepšie pripraviť polievku, ktorá zasýti či zahreje najmä v chladných a sychravých dňoch. Ak navyše vrch polievky dozdobíme opečeným cícerom a farebným korením, istotne na ňu prilákame všetky typy stravníkov.…