
Hlávková kapusta je lacná surovina s dlhou prirodzenou trvanlivosťou. Patrí medzi naše domáce zeleniny, no napriek tomu je málo slovenských receptov, ktoré ju obsahujú. Stir fry s hlávkovou kapustou je veľmi rýchle a jednoduché jedlo. Treba si však všetky suroviny…

Mimoriadne jednoduché jedlo na prípravu. Stačí len ošúpať zeleninu a upiecť. No dobre, treba to ešte ochutiť. Keďže ide o pečené jedlo a nie mixované, alebo varené vo vode, chuť zostane v každej zelenine. A potom, pri jední, cítite lahodnú…

Tradičné hubové krupoto dostalo extra dávku železa a vápnika vďaka červenej šošovici a tofu. Jačmenné krúpy vám možno pripomínajú polievky zo základnej školy, ktoré sme veľmi neobľubovali, no toto je úplná iná úroveň veľmi chutného jedla. Je v ňom cítiť…

Klasická slovenská polievka v zdravom šate. Cícer dodá polievke nielen sýtosť, ale ju aj zahustí. A keďže polievka nie je zahustená žiadnou múkou, je vhodná aj pri bezlepkovej diéte. Recept pochádza od koordinátorky Zelenej jedálne, Lucy Trefnej a nájdete ho…

Ideálna polievka na jesenný, alebo aj zimný obed, ktorá vás zahreje vďaka zázvoru a zasýti vďaka bielej fazuli. Polievka má jemne nasladlú chuť od mrkvy, a krémovosť jej dodá rastlinná smotana. Recept pochádza od koordinátorky Zelenej jedálne, Lucy Trefnej a…