Nevajíčková nátierka

Príprava tohto pudingu vám nezaberie veľa času a nemusíte byť ani skúsený kuchár. Chia semiačka po kontakte s tekutými zložkami napučia a vytvoria gélovitú štruktúru. Puding je iba mierne sladký, no ak máte mlsný jazýček, vrstva rozvareného ovocia dochutí tento…
Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou a tofu oškvarkami je jednoduché jedlo, no sýte a plné chuti. Výživovú hodnotu zvýšime použitím chlebovej múky (namiesto bežnej bielej), alebo môžeme požiť aj polovicu celozrnnej múky a polovicu chlebovej. Vegánske halušky obsahujú namiesto vajca…
Fregula je sardínska cestovina v tvare guľôčok, ktoré sú predpražené a varia sa v dostatočnom množstve vody, ako bežné cestoviny. Je dostupná v troch veľkostiach, od malých guľôčok až po veľkosť hrachu. Fregula Sarda je typické sardínske jedlo, ktoré sa…
Aloo Gobi Matar predstavuje klasické indické jedlo zo zemiakov (aloo), karfiolu (gobi) a hrášku (matar). Aj keď to znie záhadne, ide o jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník a jedlo je hotové za 30 minút. Základ indického jedla tvorí vždy…
Hlávková kapusta je lacná surovina s dlhou prirodzenou trvanlivosťou. Patrí medzi naše domáce zeleniny, no napriek tomu je málo slovenských receptov, ktoré ju obsahujú. Stir fry s hlávkovou kapustou je veľmi rýchle a jednoduché jedlo. Treba si však všetky suroviny…
Mimoriadne jednoduché jedlo na prípravu. Stačí len ošúpať zeleninu a upiecť. No dobre, treba to ešte ochutiť. Keďže ide o pečené jedlo a nie mixované, alebo varené vo vode, chuť zostane v každej zelenine. A potom, pri jední, cítite lahodnú…
Tradičné hubové krupoto dostalo extra dávku železa a vápnika vďaka červenej šošovici a tofu. Jačmenné krúpy vám možno pripomínajú polievky zo základnej školy, ktoré sme veľmi neobľubovali, no toto je úplná iná úroveň veľmi chutného jedla. Je v ňom cítiť…
Klasická slovenská polievka v zdravom šate. Cícer dodá polievke nielen sýtosť, ale ju aj zahustí. A keďže polievka nie je zahustená žiadnou múkou, je vhodná aj pri bezlepkovej diéte. Recept pochádza od koordinátorky Zelenej jedálne, Lucy Trefnej a nájdete ho…
Ideálna polievka na jesenný, alebo aj zimný obed, ktorá vás zahreje vďaka zázvoru a zasýti vďaka bielej fazuli. Polievka má jemne nasladlú chuť od mrkvy, a krémovosť jej dodá rastlinná smotana. Recept pochádza od koordinátorky Zelenej jedálne, Lucy Trefnej a…